Καλώς Ήλθατε στο Δήμο Λίμνης Πλαστήρα

Καλώς ήρθατε σε έναν τόπο απίστευτης ομορφιάς και γαλήνης. Ο Δήμος Λίμνης Πλαστήρα, αναπτύσσεται περιμετρικά της λίμνης Ν. Πλαστήρα και δημιουργήθηκε από τη συνένωση των Δήμων Πλαστήρα και Νεβρόπολης Αγράφων με έδρα Το Μορφοβούνι, που βρίσκεται 23 km δυτικά της Καρδίτσας. Βόρεια συνορεύει με τον Δήμο Μουζακίου, δυτικά με τον Δήμο Αργιθέας, ενώ ανατολικά και  νοτιοανατολικά με τον Δήμο Καρδίτσας.  Αυτός ο  πανέμορφος τόπος, όπου η ανθρώπινη παρέμβαση δημιούργησε ένα ειδυλλιακό περιβάλλον, με την πλούσια γη και τους φιλόξενους ανθρώπους, θα σας γεμίσει εικόνες και εμπειρίες, που θα σας μείνουν αξέχαστες όλες τις εποχές του χρόνου.

Ο  Δήμος Λίμνης Πλαστήρα χαρακτηρίζεται ως ορεινός, καθώς το υψόμετρο κυμαίνεται από 200 - 1400 μέτρα.  Η καλλιέργεια αμπελιών

και οπωροκηπευτικών,  όπως επίσης και η κτηνοτροφία, αποτελούν τις κύριες ασχολίες των κατοίκων. Η συνεχής τουριστική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής της Λίμνης με τη δημιουργία ξενοδοχείων, ξενώνων, τουριστικών εγκαταστάσεων εστίασης και αναψυχής σε όλες σχεδόν τις Τοπικές κοινότητες,  έχουν συμβάλλει σημαντικά στην αύξηση της απασχόλησης και στην ανάπτυξη του τριτογενούς τομέα.